فتوشاپ یک نرم افزار ویرایشگر حرفه ای است و توسط Adobe Systems توسعه یافته که برای ساختن عکس ها بکار می رود علاوه بر این Adobe Acrobat یکی از مهمترین تولیدات نرم افزاری است که توسط Adobe System تولید شده است. همه کسانی که با گرافیک کامپیوتری سرو کار دارند، به نوعی محتاج این نرم افزار هستند.
فتوشاپ ابزاری ست برای همه کسانی که در کامپیوتر با گرافیک ثابت و حتی متحرک سرو کار دارند .
گرافیست ها، ناشرین کتب و مجلات، چاپخانه ها، شرکت های تبلیعاتی، طراحان سایت، عکاس ها، نقاشان هنری طراحان نرم افزارها، انیمیشن سازها و .... به فتوشاپ احتیاج دارند .
فتوشاپ در عصر تکنولوژی امروز یک نرم افزار حساب نمی شود بلکه یک صنعت به شمار می آید. نرم افزار Adobe Photoshop محبوب ترین برنامه برای ایجاد و اصلاح تصاویر است و همچنین یکی از محصولات با ارزش شرکت Adobe می باشد. این نرم افزار اجازه می دهد تا کاربران تصویر خود را به راحتی دستکاری، برش و تغییر اندازه دهند. این نرم افزار بیشتر در میان عکاسان و طراحان گرافیک حرفه ای محبوب است. اگر چه فتوشاپ برای ویرایش عکس ها و پرینت طراحی شده، اما فتوشاپ به طور فزاینده ای برای تولید عکس مخصوص وب استفاده می شود .
فتوشاپ همچنین ارتباط قوی با دیگر نرم افزار های Adobe برای ویرایش، ساخت انیمیشن و CD های آموزشی دارد. فایل ها در فرمت اختصاصی فتوشاپ (PSD) می تواند بهImage Ready ، Illustrator ، Premiere، After Effects و Encore DVD منتقل سود و بالعکس، از آنها به فتوشاپ منتقل شود.
>> نرم افزار Illustrator
یکی دیگر از نرم افزار های شرکت آدوبی ، نرم افزار Illustrator یا “تصویر ساز” است. پایه و اساس کار این نرم افزار بر روی تصاویر برداری (vectorial) است. اکثرا از این نرم افزار برای رسم تصاویر، کارتون ها، نمودارها، چارت ها و لوگو ها استفاده می کنند. محیط این نرم افزار به محیط نرم افزار فتوشاپ بسیار سبیه است بسیاری از پنل ها ، منو ها ، ابزار ها ، فیلتر ها و… همان چیزی است که در فتوشاپ استفاده شده با این تفاوت که ایلوستراتور برای کار بر روی تصاویر برداری است.
Illustrator در مقایسه با نرم افزارهای گرافیکی پیکسلی برتری محسوسی نیز در استفاده از معادلات ریاضی دارد که این ویژگی باعث می شود وکتور ها قابلیت انعطاف پذیری بیشتری داشته باشند.
مزایای استفاده از گرافیک برداری توسط ایلوستریتور (طرح های وکتوری)
– مقیاس پذیر بودن بدون کم شدن وضوح تصاویر
– تبدیل خط و خطوط به انواع شکل و اندازه
– قابلیت چاپ با وضوح بالا
– فایل های اکثرا کم حجم
– مناسب ترین نرم افزار برای کشیدن اشکال و …
معایب استفاده از گرافیک برداری توسط اسلوستریتور (طرح های وکتوری)
– طرح ها مایل به نقاشی و سطحی هستند
– کار سختی برای تبدیل نقاشی ها برعکس فتوشاپ به واقعیت دارید
کاربردهای شایع Illustrator
۱-طراحی لوگو
۲-نقشه کشی
۳-کشیدن تصویر، نقاشی و عکس
۴-طراحی بروشور های اطلاع رسانی (Infographics)
۵-طراحی تصاویر واقعی (بر حسب عکس ها کشیده می شوند)
۶-طراحی بسته بندی های کالاها